Търси се идеалната бисквитена торта на България

Виж още

Мъжът ти оплешивява? Ето какви варианти за действие имате

Оплешивяването при мъжете е тема, за която избягваме да...

Вписваш се или пренаписваш? Старите закони за модерните жени-войни

Когато кажем „самурай“, повечето хора си представят мъж –...

Какво да сготвя за вечеря (реален списък)

"Какво да сготвя за вечеря?“, ги питам, те ми...

Знаете ли, че Джурасик парк не се казваше така преди?

Филмите за Джурасик парк са вече 7 на брой....

По свой размер ли живееш?

Удобно ли ти е в живота ти? Събуждаш ли...

Сподели

Бисквитената торта е детство, рожден ден и уют. Да ядеш бисквитена торта значи, че някой те обича. А когато ти започнеш да правиш бисктивена торта – има кого да обичаш завинаги. 

И колкото и тирамисуто да се опитва да завзе нашите кухни, празници и следобеди, една хубава бисквитена торта винаги има място в сърцата и коремчетата ни. 

Как се прави бисквитена торта е въпрос, който на пръв поглед има лесен отговор: 

2 пакета обикновени бисквити, потопени в мляко, се подреждат в тавичка, намазват се с ванилов крем, редува се бисквити-крем поне три пъти, завършва с крем и настъргваш шоколад. 

Ето и точните съставки и точната рецепта, ако не сте правили отдавна:

Към рецептата за бисквитена торта >>>

Да, ама не e само този вариант.В този се поръсва с орехи, а у дома – с шоколад. Можем да спорим и по другите съставки – трябва ли да са напоени бисквитите с мляко или ще омекнат от крема? 

С правоъгълни или кръгли бисквити я правим. С шоколадови или с обикновени бисквити. В каква тава? Да чакаме ли да се стегне една нощ в хладилника или я почваме веднага?

За да сложи край на тези спорове, Престиж-96 правят анкета по темата. Питат на сайта си точно тези въпроси и скоро ще обявяват резултатите – как се прави бисквитена торта в България. 

Можете да гласувате тук или да ни споделите в нашата вайбър група за вашата любима домашна торта. В събота и неделя калориите не се броят ;) 

Още рецепти и мисли за готвенето:

Какво да сготвя за вечеря (реален списък)

Мусака, отричам се от тебе!

Дубайски шоколад: Как един десерт се превърна в световна сензация

Щипка разкош: Кутия за масло

Давайте лимоните!

Към Вселената: Една такава кухня, моля